Nieuws van de vereniging

Voor dit jaar zijn alle tuinen verhuurd.

De vrije tuin van Joyce is vorig jaar in bruikleen gegeven aan enkele tuinders en in het voorjaar aan Wesley Waasdorp verhuurd.

Aan de andere kant is de voormalige tuin van Mohammed voor de helft verhuurd aan Hans Vernooij die nu twee halve tuinen in gebruik heeft. De andere helft is aan   Vletter verhuurd. We hebben momenteel 4 aanmeldingen voor een tuin. Deze tuinliefhebber hebben we tot op heden teleur moeten stellen. 

Regelmatig bieden we lokale media stukjes aan om onze vereniging te promoten. Naar aanleiding van een artikel van ons in “Alles in Kaag en Braassem” over tuinieren in coronatijd heeft Ineke op 4 april een interview gegeven op Studio Kaag en Braassem. Hartstikke leuk om de vereniging zo onder de aandacht te brengen. Het help ons verder in de verhuur van tuinen. Zoals je hierboven leest met succes

Als vereniging kopen we zaden in voor onze leden. Dit jaar hebben we voor ruim €900,- ingekocht. De korting was ongeveer 28%. Deze korting is geheel ten goede gekomen aan de deelnemende leden. Als extra service hebben we mestkorrels ingekocht tegen een aantrekkelijke prijs.

Er zijn 25 zakken verkocht. Voor wie interesse heeft we hebben nog een klein voorraadje staan. Voor €11,- per zak kun je ze bestellen bij de secretaris.

We hebben er al meer over geschreven, asbest! In de jaarvergadering is afgesproken dat leden zelf op hun tuin aanwezig asbest verwijderen. Er zijn leden die dit oppakken maar gaandeweg vastlopen bij de gemeente. Voor wie wil weten hoe het zit. Op onze site vind je de noodzakelijke informatie.    

Een van onze leden, Dennis Jong, werkt in de voedselketen. Door de coronacrisis is lukt het hem even niet om z’n tuin bij te houden.

We hebben afgesproken dat we voor dit jaar zijn tuin zullen bijhouden. We hebben dit vormgegeven door de tuin in te zaaien met een bijentrekkend bloemenmengsel. Goed voor de bijtjes en leuk voor leden die af en toe een veldboeketje op tafel willen zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *