Zaad bestellen

Beste tuinders, bij dit bericht vindt u de zaadgids 2021 van ‘van der Wal zaden’ samen met de bijbehorende bestelformulieren. Omdat tuinders ook vroege gewassen zoals erwten willen telen zullen we ook dit jaar de bestelling van de vereniging vroegtijdig plaatsen. Zoals gebruikelijk wordt gelijktijdig met de bestelling van zaden de pootaardappelen besteld. U kunt uw bestelling tot 18 december 2020 plaatsen en inleveren bij de secretaris. Daarna zal een verzamelbestelling uitgaan. De levering van zaden en pootgoed zal in twee delen plaatsvinden, de zaden begin januari en de pootaardappelen medio maart 2021.

Vorig jaar hebben we ook een verzamelbestelling voor biologische zaden bij ‘de Boster zaden’ geplaatst, echter door onvoldoende deelname loont het niet om via de vereniging een bestelling bij deze leverancier te plaatsen. Wilt u bij de Bolster bestellen dan zult u dat zelf moeten doen.

Tot slot voor degene die liever een papieren zaadgids willen hebben, die kunnen die iedere dag na 17.00 bij de secretaris ophalen.

Algemene Ledenvergadering 2019

Het tuinseizoen zit er weer op dus het wordt tijd om de Algemene Leden Vergadering te houden. De geplande vergaderdatum sluit niet aan op de termijn zoals genoemd in ons reglement. Onze excusses daarvoor. De vergadering is gepland op

18 DECEMBER OM 19.00 UUR IN HET SPANT.

Dit jaar is veel vrijwilligers werk verricht. Kijkend naar volgend jaar willen we er als vereniging meer als eenheid voor elkaar zijn. Belangrijke agendapunten voor de vergadering zijn onder meer:

 • hoe kunnen we als vereniging meer voor elkaar betekenen;   
 • de asbest problematiek en
 • ontwikkelingen Leimuiden-West.

U bent van harte welkom.

De voor deze vergadering van belang zijnde stukken zijn hieronder terug te vinden en te downloaden. De agenda wordt separaat via de mail aangeboden.

Nieuws van de vereniging

Beste tuinders,

Zoals jullie weten heeft Theo (van tuin 3) zijn lidmaatschap opgezegd. Na wat aan de weg timmeren hebben we verschillende reacties binnen gekregen van geinteresseerde. Een aspirant tuinder had tevens interesse in de kassen van Theo. Deze tuinder is dan ook de tuin gegund en is van onze vereniging lid geworden. Ons nieuwe lid komt uit Roelofarendsveen en heeft in Boskoop bij een boomkwekerij gewerkt en is bekend met tuinwerk. We heten Mohammed El Haddad van harte welkom bij onze vereniging en wensen hem veel tuinplezier.

Naast Mohammed heeft Jan Piekema zich gemeld voor een tuintje. Jan wil zijn kinderen graag wat meegeven van de natuur. Hij vindt het belangrijk dat zijn kinderen weten waar onze groente vandaan komt. Om wat ervaring op te doen gaat hij voorlopig samen met Dirkjan Baarse tuinen. Dirkjan blijft voor de vereniging de huurder.  

Theo gaat, wie neemt z’n plaats in!

De gemiddelde leeftijd van de volkstuinders vereniging Leimuiden gaat fors omlaag. Met een leeftijd van 90 jaar stopt ons oudste lid Theo ermee. In het begin, 1978, heeft Theo als bestuurslid meegewerkt aan de op- en inrichting van de vereniging. De tijd verstrijkt en nu gaat het wat minder dus Theo stopt met pijn in het hart. Voor geïnteresseerde: hij laat een tuin van 200 m2 met kas achter. De kas is wel wat gedateerd, maar met een beetje klussen is er nog veel plezier aan beleven. Voor €75,-/jaar is het volop genieten bij Tuindersvereniging Leimuiden. Interesse laat het weten via www.vtv-leimuiden.nl/contact of per mail admin@vtv-leimuiden.nl of telefoon 0172853801.

Voorlopige stukken voor ALV2020

Beste tuinders, het tuinseizoen zit er op.

Inmiddels hebben jullie de factuur voor 2021 gekregen.

Zoals jullie weten plannen we na het seizoen onze Algemene Leden Vergadering (ALV). Dit jaar loopt alles anders dus ook onze ledenvergadering.

De vergadering zal vanwege corona uitgesteld worden tot een tijdstip waarin we elkaar normaal kunnen ontmoeten.
Hierop vooruitlopend krijgen jullie alvast het jaar- en het financieelverslag. Het concept verslag van de ALV2019 hebben jullie al eerder ontvangen en is op deze site terug te vinden.

Aanvullende willen we jullie aandacht vragen voor het volgende:
1. Voor frezen van je tuin kun je je zoals voorheen via de site opgeven.
2. We zijn opzoek naar een algemeen bestuurslid die samen met ons het reilen en zeilen van de vereniging wil vormgeven. Wil je wat voor de vereniging betekenen stuur dan een mailtje naar onze secretaris.

Geef je hier op om je tuin te fresen

Ook dit jaar kunnen we weer tuinen fresen. Als je onderstaand formulier invult en voor betaling zorg draagt dan nemen we contact met je op als we gaan fresen.

  1x fresen van een hele tuin a' 200 m2 kost €38,-
  2x fresen van een hele tuin a' 200 m2 kost €76,-
  Voor een halve tuin betaal je de helft van de kosten.

  1x fresen2x fresen

  De verschuldigde kosten kunt u voorafgaande aan het fresen overmaken op rekeningnummer NL23 RABO 0127 7101 32 t.n.v. Volkstuinders Vereniging Leimuiden t.a.v. P. Vroonland.

  Nieuwsbrief nummer 2

  Leden, hierbij plaatsen we onze tweede nieuwsbrief. Klik hier en u ziet de laatste wetenswaardigheden en mededelingen van het bestuur. Als u ook iets in de nieuwsbrief wilt plaatsen laat het ons weten en we gaan ermee aan de slag.

  Tomatenjam !!

  Ook zoveel tomaten? Deze tomatenjam is weer eens wat anders  en smaakt overal lekker bij. Niet alleen op brood maar ook op een toastje of bij een stukje kaas! Het leukste van dit recept is dat het simpel is en puur natuur!

  Wat heb je nodig:

  • 1,5 kilo tomaten. Maakt niet uit welk soort! Alles soorten door elkaar.
  • 1,5 kilo geleisuiker of halfzoete geleisuiker. Zie recept op de verpakking.
  • 2 cm verse gember
  • 0,5 theelepel kaneelpoeder
  • Sap van een halve citroen
  • Snuf peper naar smaak ca 6 draaien van de pepermolen

  Bereiding:

  Snijd de tomaten in grove stukken en verwarm ze in een pan. Géén vet toevoegen, alleen maar puur de tomaten.

  De kruiden toevoegen en het geheel lekker laten pruttelen. Als de tomaten gaar zijn de staafmixer erdoor halen of (als je geen velletjes en pitjes wil) door de roerzeef. Opnieuw goed verwarmen en de suiker toevoegen. Als laatste het citroensap. Blijven roeren en aan de kook brengen. Testen of de jam dik genoeg doe je door te checken of er een druppel min of meer aan de roerlepel blijft hangen.  Toch te dun? Wat meer geleisuiker erbij en opnieuw minstens 2 minuten aan de kook houden.

  De jampotjes direct met de hete jam vullen, dichtdraaien en op zijn kop op een handdoek laten afkoelen!

   Succes en eet smakelijk! Laat eens weten of het gelukt is!

  Nieuws van de vereniging

  Voor dit jaar zijn alle tuinen verhuurd.

  De vrije tuin van Joyce is vorig jaar in bruikleen gegeven aan enkele tuinders en in het voorjaar aan Wesley Waasdorp verhuurd.

  Aan de andere kant is de voormalige tuin van Mohammed voor de helft verhuurd aan Hans Vernooij die nu twee halve tuinen in gebruik heeft. De andere helft is aan   Vletter verhuurd. We hebben momenteel 4 aanmeldingen voor een tuin. Deze tuinliefhebber hebben we tot op heden teleur moeten stellen. 

  Regelmatig bieden we lokale media stukjes aan om onze vereniging te promoten. Naar aanleiding van een artikel van ons in “Alles in Kaag en Braassem” over tuinieren in coronatijd heeft Ineke op 4 april een interview gegeven op Studio Kaag en Braassem. Hartstikke leuk om de vereniging zo onder de aandacht te brengen. Het help ons verder in de verhuur van tuinen. Zoals je hierboven leest met succes

  Als vereniging kopen we zaden in voor onze leden. Dit jaar hebben we voor ruim €900,- ingekocht. De korting was ongeveer 28%. Deze korting is geheel ten goede gekomen aan de deelnemende leden. Als extra service hebben we mestkorrels ingekocht tegen een aantrekkelijke prijs.

  Er zijn 25 zakken verkocht. Voor wie interesse heeft we hebben nog een klein voorraadje staan. Voor €11,- per zak kun je ze bestellen bij de secretaris.

  We hebben er al meer over geschreven, asbest! In de jaarvergadering is afgesproken dat leden zelf op hun tuin aanwezig asbest verwijderen. Er zijn leden die dit oppakken maar gaandeweg vastlopen bij de gemeente. Voor wie wil weten hoe het zit. Op onze site vind je de noodzakelijke informatie.    

  Een van onze leden, Dennis Jong, werkt in de voedselketen. Door de coronacrisis is lukt het hem even niet om z’n tuin bij te houden.

  We hebben afgesproken dat we voor dit jaar zijn tuin zullen bijhouden. We hebben dit vormgegeven door de tuin in te zaaien met een bijentrekkend bloemenmengsel. Goed voor de bijtjes en leuk voor leden die af en toe een veldboeketje op tafel willen zetten.